موضوع فیلترینگ هنوز در شورای عالی فضای مجازی رأیگیری نشده است
سید محمدامین آقامیری امروز، ۲۵ آذرماه در نشست خبری با موضوع اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی که در سالن قاضی استانداری فارس برگزار شد، با بیان اینکه در تیرماه سال گذشته بحث کیفیت شبکه مطرح شده است، گفت: در همین راستا یک کارگروه توسط شهید آیتالله رئیسی تشکیل شد که پس از آنالیز و مطالعه کیفیت استفاده مردم از منظر تجربه کاربر در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: از آبانماه سال گذشته به این نتیجه رسیدیم که باید در وضعیت موجود فضای مجازی تغییراتی انجام شود و نهایتاً در بهمن ماه با شش بند از جمله دسترسیهای مورد نیاز افراد این مهم دنبال شد.
آقامیری با تاکید بر اینکه فیلترینگ یک ابزار حکمرانی است، بیان کرد: اینکه فیلترینگ در کجا اعمال شود مورد بحث است و فرآیند سیاستگذاریها در خصوص این مسئله در دستور کار قرار گرفته بود که با تغییر دولت همراه شد.
وی افزود: در حال حاضر جلسات متعددی با وزارتخانههای مختلف برگزار شده و جمعبندی هم انجام شده که در کارگروه مربوطه مطرح خواهد شد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: در موضوع فیلترینگ که امروز جزو اخبار داغ کشور به شمار میرود، برخلاف مطالبی که در رسانهها منتشر میشود، تاکنون در جلسه شورای عالی فضای مجازی رأیگیری انجام نشده است که موافقان و مخالفان امر مشخص شوند.
وی با بیان اینکه جلسات کارگروه فیلترینگ در حال برگزاری است، گفت: معاون اول رئیس جمهور جزو متخصصان حوزه فضای مجازی است و جلسه اول با حضور ایشان برگزار و مطالب مربوطه جمعبندی شد و به زودی در جلسه شورای عالی فضای مجازی نظر نهایی کمیته، بررسی خواهد شد.
آقامیری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بعضی از بخشها به دلیل وجود پروتکلها و مدیریت آن، امکان رمزنگاری وجود ندارد، گفت: برای حل مشکل دادههای دستگاههای دولتی، شورای عالی فضای مجازی تشکیل و با تعامل مجلس، ضمانت اجرایی برای کسانی که به مصوبه عمل نکنند به تصویب رسید و از آن پس دستگاهها این مهم را دنبال میکنند.
وی افزود: برای دسترسی به سایر دادههای دستگاهها نیز به جز استعلام، سند نظام حکمرانی داده مصوب و دستگاه همکار و مجری مشخص شدند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی بیان کرد: خدمات فناوری اطلاعات از طریق سازمان فناوری اطلاعات در راستای تجمیع دادههای سامانههای دولتی در دستور کار قرار گرفته و برنامه زمانبندی هم اعلام شده که با راهاندازی آن نگهداری و مباحث مرتبط شکل خواهد گرفت.
آقامیری به مشکلات حوزه رمز ارزها و بلاکچینها که چالشی جدی است، اشاره کرد و افزود: رمز ارزها و بلاکچینها فناوری نوینی محسوب میشود و ظرفیتهایی برای ساماندهی این موضوع انجام و پس از یک دوره ۳ ساله موضوع خودتنظیمی مطرح شد و محیط آزمون تحت عنوان سندباکس در دستور کار قرار گرفته و تاکنون ۱۴ نیز مجموعه مجوز گرفتهاند.
وی در پایان به نقش نظام صنفی رایانهای اشاره کرد و گفت: فرصتهایی که در شیراز و فارس وجود دارد، زیاد است، اما سطح آن باید ارتقای جدی پیدا کند.
انتهای پیام
منبع: خبرگزاری ایسنا