اقتصادی > ارتباطات و فناوری اطلاعات

درخواست وزارت ارتباطات برای ارائه راهکار جامع در زمینه هوشمندسازی صنایع



ارتباط فردا: در دنیای امروز هوشمندسازی اهمیت بسیاری پیدا کرده و تقریبا تمام مدیران به‌دنبال ترویج آن در جامعه هدف خود هستند. بررسی‌ها حاکی است که افزایش هزینه نیروی کار، بازدهی پایین و احتمال بروز خطاهای انسانی جبران‌ناپذیر از مشکلاتی هستند که با بکارگیری سیستم‌های هوشمند حل می‌شوند؛ بنابراین بهبود کارایی و بهره وری، صرفه‌جویی در هزینه‌ها، افزایش امنیت، کاهش میزان خطرات و شناسایی مواردی که باعث اتلاف انرژی می‌شود، برخی از مهم‌ترین مزایای هوشمندسازی است.       

بررسی‌ها حکایت از آن است که اصول حاکم برای استقرار و توسعه دولت هوشمند در ایران شامل داده محوری، شهروند محوری، حکمرانی دیجیتال، دولت سکویی، پیش فرض دیجیتال، احراز هویت یکپارچه، اصل فقط یک بار ثبت اطلاعات و دسترسی پذیری و سایر مولفه های مهم که جزو الزامات خدمات رسانی در قالب دولت هوشمند مورد توجه قرار بگیرد، چیزی که در سایر کشورهای پیش رو نیز مورد توجه جدی قرار گرفته است.

طبق تعریف جهانی نیز حکمرانی هوشمند در واقع استفاده از فناوری و نوآوری برای تسهیل و در فرآیندها در سازمان‌های دولتی است که باعث مشارکت بیشتر شهروندان با تعامل مستقیم با دولت می‌شود. همچنین حکمرانی هوشمند به شهروندان این امکان را می‌دهد که به طور آشکار به داده‌های مربوط به مدیریت دولتی و تخصیص بودجه دسترسی داشته باشند و قطعا این شفافیت، اعتماد به دولت‌ها را بهبود می‌بخشد.

در همین راستا بسیاری از کشورهای جهان باتحول در حکمرانی خود به سمت دولت هوشمند گام برداشته و از فناوری برای حل چالش‌های مدیریتی بهره بردند. یکی از مهمترین مولفه‌های آشکارساز پیشرفت در صنایع، توانایی تولید محصولات با رشد بی‌سابقه است که معمولا شرکت‌های مطرح تولیدکننده تجهیزات الکترونیک در جهان از روش تولید هوشمند برای رسیدن و حفظ این جایگاه استفاده می‌کنند.    

برای رسیدن به جایگاه تولید هوشمند در گام اول نیاز است که از سامانه کنترل رایانه‌ای با قابلیت انطباق بالا بهره گرفت چراکه کنترل رایانه‌ای بهترین ابزار برای تولید محصولاتی با کیفیت جهانی است، در این راستا هوشمندسازی صنایع طی سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.   

به طور مثال سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- تأکید کرده است برای دستیابی به اهدف موردنظر باید موضوع هوشمندسازی صنایع به ویژه در استان‌ها که صنایع مختلف در آن مستقر و فعال هستند را به عنوان اولویت جدی مد نظر قرار داد.

هاشمی با اشاره به اینکه هوشمندسازی در صنایع راه حل عبور از ناترازی ها به ویژه ناترازی انرژی به شمار می رود، خاطرنشان کرد که وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم موضوع هوشمندسازی انرژی را به طور جدی دنبال می کند.

همچنین لیلا محمدی- رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره هوشمندسازی صنایع گفته است: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از پژوهشگاه خواسته است تا به‌عنوان بازوی پژوهشی، راهکاری جامع برای هوشمندسازی صنایع کشور ارائه دهد. این موضوع در اولویت ما قرار دارد و با همکاری نمایندگان صنایع مختلف و بخش خصوصی، تلاش می‌کنیم تا این فعالیت هرچه سریع‌تر به نتیجه مطلوب برسد.

محمدی بر تدوین الزامات حاکمیتی تأکید و خاطرنشان کرد: این الزامات نباید مانعی برای بخش خصوصی باشد، بلکه نگاه ما در وزارتخانه به هوشمندسازی حمایتی است. انسجام دانش و تخصص می‌تواند چالش‌های حوزه صنعت را برطرف کند و سرعت تحقق این اهداف را افزایش دهد.

بنابراین ارتقای سطح استفاده از فناوری‌های پیشرفته هوشمندساز، یکی از رویکردهای اصلی و آینده‌نگر برای دستیابی به هدف توانمندسازی کشور به ویژه در حوزه‌های مختلف صنعتی برای برداشتن موانع و مشکلات پیش‌روی افزایش بهره‌وری و حرکت صنایع به سمت انقلاب چهارم صنعتی است.     

براساس اظهارات رسمی، وزارت ارتباطات درصدد تسهیل گری و مداخله است و امیدوار است با حمایت از بخش خصوصی بتوان در بخش هوشمندسازی صنایع قدم برداشت.

انتهای پیام       


منبع: خبرگزاری ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا