اقتصادی > ارتباطات و فناوری اطلاعات

توسعه‌ از مسیر فناوری اطلاعات می‌گذرد



ارتباط فردا: محمد محسن صدر- معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران- در بازدید از نمایشگاه تخصصی فناوری اطلاعات، ارتباطات، امنیت و حراست صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران اظهار کرد: نباید به بهانه امنیت کسب‌وکارها را تعطیل کرد؛ بلکه باید توجه داشته باشیم زیرساخت‌ها را امن‌سازی کنیم و از ابزارهای نوین دنیا بهره‌مند شویم.

صدر ادامه داد: استفاده از تمام تکنولوژی‌های نوین باید در راستای خلق دستاورد باشد تا بتوان داده‌ها را گردآوری کرده و از آنها کاربری ایجاد کنیم. در این میان لازم است فضایی ایجاد شود تا شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی نیز به داده‌ها دسترسی داشته و بر اساس آنها خدمت ارائه کنند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران افزود: اکنون در برخی موارد شاهدیم که مدیران به دلیل امنیت، از دسترسی شرکت‌های دانش‌بنیان به داده‌ها جلوگیری می‌کنند. این در حالی است که استعداد جوانان ما در این عرصه زبانزد است و در دیداری که اخیراً با مسئولان کشور عربستان داشتیم حتی آنها برای سرمایه‌گذاری در این حیطه اعلام آمادگی کردند که البته اولویت ما این است که در گام اول خودمان این اقدام را انجام دهیم.

وی افزود: باید زیرساخت‌های درست ایجاد شود تا از داده‌ها به‌درستی استفاده کنیم و چنانچه این امکان فراهم شود موفقیت قطعی است.

معاون وزیر ارتباطات همچنین به وظایف این وزارتخانه اشاره و تصریح کرد: ما توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، امنیتی، فیبرنوری را با کمک منطقه را وظیفه خود می‌دانیم و مکلف به ایجاد بستر مناسب هستیم. اما از شرکت‌های بزرگ فعال در این منطقه نیز می‌خواهیم شرایط را به سمتی هدایت کنند که شرکت‌های استارتاپی و دانش‌بنیان نیز امکان توسعه داشته باشند؛ چراکه آنها می‌توانند برای مسائل مختلف راهکارهای نوینی پیشنهاد دهند.

صدر در بخش دیگری از صحبت‌های خود در بازدید از این نمایشگاه، به بسته حمایتی که وزارت ارتباطات برای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در نظر گرفته اشاره کرد و افزود: در طراحی این بسته صندوق نوآفرینی وزارت ارتباطات نیز همکاری دارد و از سوی دیگر این امکان برای شرکت‌های فعال در منطقه انرژی پارس نیز وجود دارد که دراین‌خصوص تعامل داشته باشند.

وی با تأکید بر لزوم بهره‌مندی از یک نقشه راه جامع بر امکان حمایت هم‌زمان از شرکت‌های بومی در مناطق مختلف از جمله عسلویه اشاره و اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه که بارها نیز از سوی رئیس محترم جمهور تأکید شده مبنای عمل این دولت است، در بندها و ماده‌های مختلف به مباحث امنیت، زیرساخت‌ها، عدم موازی‌کاری و کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید شده است.

وی درنظرگرفتن منافع بخش خصوصی را از دیگر رسالت‌های وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم دانست و افزود: ما نباید اجازه دهیم هیچ بخش‌نامه و آئین‌نامه‌ای بدون حضور و نظر ذی‌نفعان آن حوزه ابلاغ شود و حتی اگر چنین شود امکان ابطال آن مصوبه نیز وجود دارد.

صدر همچنین به بحث خدمات دولت هوشمند پرداخت و تأکید کرد: بر اساس قانون هفتم توسعه دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند سالانه ۲۰ درصد از خدمات خود را به شکل الکترونیک ارائه کنند و تا پایان برنامه هفتم تمام خدمات آنها بر این بستر در دسترس کاربران قرار گیرد. عملیاتی سازی این موضوع ماموریت بزرگ سازمان فناوری اطلاعات ایران است و ما از شرکت‌ها و مجموعه‌های فعال در منطقه عسلویه نیز درخواست داریم این امر را در دستور کار خود قرار دهند و به آن توجه داشته باشند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در پایان به امضای تفاهم‌نامه یادآور شد: بر اساس این تفاهم‌نامه خود را مکلف به توسعه زیرساخت‌های مطمئن ارتباطی و خدمات امنیتی خواهیم کرد تا با ارائه خدمات امنیتی ابری به ذی‌نفعان منطقه بستر مناسبی فراهم کند؛ چراکه توسعه بدون ایجاد زیرساخت میسر نبوده و امروزه هر توسعه‌ای در دنیا از مسیر فناوری اطلاعات می‌گذرد.

انتهای پیام


منبع: خبرگزاری ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا