آنتن آیفون ها بازگشت؟
ارتباط فردا: علیرغم آنکه علی احمدنیا – سرپرست امور اطلاع رسانی شورای اطلاع رسانی دولت – ۳۰ دی ماه امسال در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرده بود که «طبق مصوبه هیات دولت گوشیهای فعال قبل از مصوبه قانونی امکان رجیستر شدن بعد از این را خواهند داشت، اما امروز سید حسین سادات حسینی ـ رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران از برگشتن آنتن آیفونهایی خبر داد که بعد از ممنوعیت واردات به صورت غیرقانونی وارد کشور شده بود.
به گفته وی هر چند که سازوکار رجیستری این موبایلها در سامانه گمرک هنوز دیده نشده اما فرآیند رجیستری آیفونهایی که در زمان ممنوعیت به کشور وارد شده، بهزودی تعریف میشود تا صاحبان کالا بتوانند مبلغ تعیین شده را پرداخت و موبایل را رجیستر کنند با این حال برخی گزارشهای میدانی حاکی از آن است که هنوز آنتن آیفونها برنگشته است.
همچنین حسینی در توضیح خبر خود در زمینه بازگشت آنتن همه آیفون ها اظهار کرد: با توجه رفع ممنوعیت واردات آیفون و برنامهریزی برای رجیستر شدن برند آیفون، آنتن آیفونهای ۱۴ که قبل از اول اسفند سال ۱۴۰۱ به کشور وارد و در شبکه تلفن همراه کشور رویت شده، برگشته است.
از بحث داغ آنتن آیفونها که بگذریم محمدرضا فرزین ـ رئیس کل بانک مرکزی ـ امروز انتصابات جدید خود در مرکز مبادله ارز و طلا را رقم زد. وی محمد آرام ـ معاون ارزی خود را تغییر داد و به جای او علیرضا گچپززاده را منصوب کرد. البته محمد آرام بی سمت نماند و به عنوان رئیس هیات مدیره راهی مرکز مبادله ارز و طلای ایران شد.فرزین همچنین برای علیحسین نبیزاده به عنوان عضو و نایب رئیس هیات مدیره و علی سعیدی به عنوان عضو و مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران حکم زد.
سفر با اتوبوس همواره برای کسانی که علاقمندند بدون دغدغه سفر با اتومبیل شخصی از یک مسافرت جذاب جادهای لذت ببرند یک آرزوست.البته سفرهای میان شهری با اتوبوس یکی از رایجترین روش های مسافرت است که طرفداران پرو پا قرصی دارد و در مقایسه با هواپیما و قطار که لوکس و گرانقیمت است کم هزینهتر و مقرون به صرفهتر است.مسافرت با اتوبوس عمدتا در ایام تعطیل، عید نوروز و یا برخی مناسبتها صورت میگیرد اما قیمت بلیت اتوبوس در روزهای اخیر ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده و آنطور که احمدرضا عامری ـ مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری گفته دلیل این افزایش نرخ، تورم موجود در کشور و افزایش هزینههای جاری ناوگان حمل و نقل از جمله لاستیک و لوازم یدکی بوده و معادل ۲۵ درصد به قیمت بلیتها اضافه شده است.
البته آنطور که وی اعلام کرده به دلیل رعایت حال مردم تغییری در نرخها صورت نگرفته بود، ولی این بخش از حمل و نقل هم نیاز به اصلاح قیمت داشت که در نهایت اکنون نرخهای جدید به شکل قانونی و رسمی اعمال شده است.
قیمت خرید تضمینی گندم هم خبر دیگری بود که صدای عطاالله هاشمی ـ رئیس بنیاد ملی گندم کاران ایران را درآورد و او از پایین بودن نرخ آن در سالجاری گلایه کرد و آن را غیرقابل قبول دانست.
به گفته وی این نرخ تعیین شده برای زمانی بود که قیمت دلار حداکثر ۵۷ هزار تومان بود، اما در حال حاضر دلار از زمان تعیین آن نرخ حداقل ۳۰ درصد افزایش داشته و این درحالی است که تمام امور وابسته به دلار و قیمت آن است.
البته هاشمی معتقد است نرخ منطقی خرید تضمینی گندم حداقل ۲۴ هزار تومان است و بر همین اساس تاکید دارد که اگر از کشاورز حمایت نشود و نرخ خرید تضمینی پایین باشد کشاورز دیگر به سمت کاشت و برداشت گندم نمیرود.
بالا و پایین شدن نرخ دلار و عوامل تاثیر گذار بر این بازار جزو اخباری بود که می توان به آن اشاره کرد کامران ندری – اقتصاددان – امروز با تشریح عوامل اصلی اثرگذار بر بازار ارز، کلید حل مشکلات اقتصادی را به دست سیاستمداران دانسته و گفته عوامل سیاسی بیشترین اثرگذاری را در اقتصاد و بازار ارز دارد.
وی معتقد است افزایش نرخ ارز در بازار آزاد ارز به عواملی از جمله روی کار آمدن ترامپ به عنوان کسی که هم سابقه خروج از برجام را داشته و هم موضع گیری مثبتی در قبال ایران ندارد وابسته بوده و در برخی جهات نیز از ریسکهای موجود در بازار اقتصاد متاثر بوده است.
به گفته ندری اگر مشکلات سیاسی در عرصههای بینالمللی برطرف شود، قطعا مشکلات اقتصادی نیز کاهش مییابد.
موضوع تخلفات و شکایات کارگری و کارفرمایی را می توان یکی دیگر از خبرهای اقتصادی دانست که به آن پرداخته شده است بهزاد سام دلیری ـ مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران ۳۰ درصد درخواستها و ثبت شکایات کارگری و کارفرمایی در مراجع تشخیص و حل اختلاف استان تهران را مربوط به حوزه اصناف دانسته و گفته است رعایت مقررات و الزامات ایمنی میتواند حوادث ناشی از کار را به حداقل برساند و این امر نیازمند آموزش و ارتقای آگاهی فعالان حوزه اصناف است.
به اعتقاد وی گستردگی فعالیت اصناف در سطح استان،حجم بالای شکایات کارگری و کارفرمایی و وقوع حوادث کار در این بخش ضرورت توجه بیشتر به آموزشهای مجدد و ارتقای سطح دانش را دوچندان کرده است.
انتهای پیام
منبع: خبرگزاری ایسنا