ناباروری با اصلاح سبک زندگی درمان می شود

وی در نشست خبری دومین همایش ملی رویش امید اظهار داشت: «ما با وضعیت بحرانی در حوزه جمعیت مواجه هستیم. دستگاههای اجرایی مختلفی متولی این امر هستند. موسسه خدمات درمانی بسیجیان ماموریت حمایت از زوجهای نابارور در حوزه جمعیت جوان را بر عهده دارد. اولین همایش ما سال گذشته با هدف هم افزایی ملی برگزار شد. تصمیم گرفتیم یک شبکه ملی تشکیل دهیم. اتفاقات خوبی افتاد. تجربه جدیدی بود. به ندرت اتفاق افتاده بود که بسیج این هم افزایی را به کل کشور گسترش دهد. در حوزه درمان زوجهای نابارور به موفقیتهای خوبی دست یافتیم. تعداد زیادی از زوجها تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و وارد چرخه درمان شدند.»
دبیر دومین همایش ملی رویش امید اظهار داشت: «ما به دنبال کاهش هزینههای درمان و افزایش تعداد موالید بودیم. ثمره این مشاوره به یک فرهنگ در حوزه درمان زوجهای نابارور تبدیل شد. برخی افراد در این زمینه تحقیق و پژوهش انجام دادند. ما به دنبال توسعه آن در سطح ملی بودیم. ما افتخار داریم که این فرهنگ را در کشور در قالب یک همایش ملی توسعه دهیم. هدف ما گسترش این شبکه در بین پزشکان و ترویج این فرهنگ است.»
وی تصریح کرد: شعار اصلی و محور اصلی همایش فردا، فرهنگسازی در زمینه بهبود سبک زندگی زوجهای نابارور است. طبق مطالعات انجام شده به این نتیجه رسیدهایم که زوجهای نابارور در حوزه سبک زندگی مشکلاتی دارند. سلامت روان، تغذیه، ورزش، خواب، مشکلات اجتماعی و اشتغال، افراد را به سمت ناباروری سوق میدهد. اگر این موارد اصلاح شود، درصد بالایی از مشکلات زوجهای نابارور حل خواهد شد.
منصوری افزود: اگر این اتفاق بیفتد، شاهد تولد فرزندان بیشتری در بین والدین نابارور خواهیم بود. در این زمینه به یک بسیج ملی نیاز داریم. از اساتید مختلف دعوت کردیم تا گرد هم آیند و در نهایت اتفاق خوبی خواهد افتاد. اگر بتوانیم یک کارگروه ملی به صورت تخصصی تشکیل دهیم و در جهت توسعه این فرهنگ تلاش کنیم، درصد زیادی از مشکلات زوجهای نابارور حل خواهد شد. باید این باور ایجاد شود که ناباروری با بهبود سبک زندگی قابل درمان است.